Hexen Press

Kiukaan alamerkkinä on keväästä 2017 saakka toiminut Tampereella päämajaansa pitävä Hexen Press. Hexenin kustannusohjelmasta vastaa Janne Järvinen, ja se julkaisee kaikentyyppistä epätavallista, transgressiivistä ja off-beatia kirjallisuutta. Uutisia Hexenin julkaisuista voi parhaiten seurata alamerkin omalla Facebook-sivulla.

Hexenin tähänastiset julkaisut:

Timo Hännikäinen: Kuolevainen

”Mikään ei lopulta pelasta meitä tiedolta, että me todella kuolemme, kenties jopa sotkuisesti ja tuskallisesti. Niinpä me tavalla tai toisella kapinoimme kuolemaan kohdistuvaa häveliäisyyttä vastaan, samalla tavoin kuin me ennen uhmasimme seksuaalisuuden kieltämistä.”

Timo Hännikäisen kymmenes kirja on esseistinen proosateos ihmiselämän tärkeimmästä tapahtumasta – kuolemasta. Yhtäältä se on kuvaus kirjoittajan sisaren kuolemasta aivokasvaimeen, toisaalta vapaasti rönsyilevä pohdinta kuoleman historiasta, biologiasta ja kulttuurista. Se kertoo, miksi kuolevaisuus on niin visainen ongelma ihmisen tietoisuudelle yleensä ja modernin ihmisen tietoisuudelle erityisesti. Oman käsittelynsä saavat muun muassa hautajaisrituaalit, itsemurha, suomalaiset kuolintavat ja haaveet ikuisesta elämästä.

Kuolevainen on yhtä aikaa vakava, koominen ja groteski kirja, joka käsittelee paljon koluttua aihetta raikkaalla tavalla.

ISBN 978-952-93-7269-0. Pehmeäkantinen. 120 s. Tilaa verkkokaupasta

 

Tomi Peuhkurinen: Ilmassa musta kissa

”Minni madaltaa aitaa, Saara kaatuu jäällä, Maria heittää ilmaan pallon ja Miia huudattaa auton moottoria. Mies herää tietämättä missä on, toinen kärsii naapurin ostamasta veneestä, kolmas välittää työkseen tyttöjä ja yhden elämä luisuu raiteiltaan kun tyttöystävä alkaa pitää liikaa verestä. Ja niin edelleen. Paikoin groteskit, toisinaan inhorealismin ja vähintään yhtä usein seksin ja väkivallan sävyttämät novellit kuljettavat rohkean lukijan arkisiin tapahtumiin, jotka toisinaan luiskahtavat pahasti raiteiltaan. Ei rakkauttakaan ole silti ihan tyystin unohdettu. Herkimmille lukijoille pieni varoituksen sana saattaa kuitenkin olla paikallaan.”

Tomi Peuhkurisen novellit ovat tyyliltään omintakeisia, paikoin synkkiä mutta poikkeuksetta myös tavalla tai toisella hykerryttävän absurdeja. Esikoisjulkaisuksi ”Ilmassa musta kissa” on harvinaisen kypsä ja varma kokoelma. Kauhun ystäville Peuhkurisen tarinat maistuvat varmasti!

”Jos minun pitäisi nimetä joitakin kirjailijoita jotka ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen ja sitä kautta tämän kirjan tarinoihin vaikuttaneet, sellaisia olisivat Brett Easton Ellis, James Ellroy, Joe R. Lansdale ja Nicola Barker. Sekä tietysti Chuck Palahniuk jokaisella sanalla jonka hän on paperille laittanut.” – Tomi Peuhkurinen kirjan esipuheessa.

ISBN 978-952-93-7734-3 Pehmeäkantinen, 189 s. Tilaa verkkokaupasta

 

Tuulia Matilainen: Kunnes kuulen niiden tulevan

Kerran tuhoutuneen maailman raunioista on versonut uusi. Tieto menneestä on kadonnut, eikä kukaan enää muista, miten kaikki päättyi. Mahtava näkijä on koko elämänsä odottanut luokseen nuorta naista, johon kietoutuu niin tietäjän itsensä kuin hänen poikansakin kohtalo. Viimein nainen saapuu. Menneen maailman viimeiset päivät nähdään uudelleen.

Kunnes kuulen niiden tulevan on tarina aluista ja lopuista, näkemisestä, kipeästä tietämisestä, väkivallasta ja hellyydestä. Matilaisen pienoisromaanin maailma on täynnä luontomystiikkaa, noituutta, epätoivoista rakkautta, karhun ja ihmisen kohtalokasta sekoittumista ja vihanpitäjien verisiä kohtaamisia. Ja samalla kaikki jollain oudolla tavalla liittyy meidän nykyiseen tuntemaamme maailmaan.

”Kunnes kuulen niiden tulevan” on sekä kauno- että tietokirjallisuutta julkaisseen Tuulia Matilaisen toinen romaani. Hänen esikoisromaaninsa ”Hullu koira” ilmestyi vuonna 2015.

ISBN 978-952-93-8648-2. Pehmeäkantinen, 128 s. Tilaa verkkokaupasta

 

Kaikkia Hexenin kirjoja on saatavilla Kiukaan verkkokaupasta, jossa niillä on oma osasto.

Hexenin sähköposti toimii osoitteessa hxnpress@gmail.com.