Endo, Shusaku: Skandaali

5,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Oudot tapahtumat käynnistyvät arvostetun, iäkkään kirjailija Suguron elämässä päivänä, jolloin hänelle luovutetaan merkittävä kirjallisuuspalkinto. Juhlaväen joukossa Suguro havaitsee tyrmistyksekseen täsmälleen itsensä näköisen miehen. mies hymyilee pilkallisesti ja katoaa. Hetken kuluttua päihtynyt taiteilijatar Motoko tervehtii kirjailijaa tuttavallisesti ja muistelee heidän tapaamistaan pahamaineisella punaisten lyhtyjen alueella. Ja kuitenkaan Suguro – kunniallinen kristitty – ei ole mielestään koskaan edes nähnyt Motokoa. Vai onko? Epäluulo on kylvetty, ja ympäristö alkaa epäillä Suguron nuhteettomuutta. Ennen muuta Kobari-niminen lehtimies ryhtyy vainoamaan kirjailijaa päivin ja öin paljastaakseen hänen kaksoiselämänsä. Silkasta uteliaisuudesta Suguro päättää mennä Motokon näyttelyyn. Seinällä on kuva, joka ”esitti miestä, jonka rumuus ei kummunnut kasvonpiirteistä, vaan sielusta”. Mies on Suguro.
Suguron uomiinsa asettunut elämä on järkkynyt, eikä sitä pysty pelastamaan edes matka nöyrän vaimon kanssa. Kaksoisolento ei jätä häntä rauhaan vaan näyttäytyy aika ajoin mitä odottamattomimmissa yhteyksissä. Suguron valtaa pelko, sitten ärtymys ja lopulta hän päättää tavata miehen. Tapaaminen järjestetään… Shusaku Endo on Japanin arvostetuimpia nykykirjailijoita. Häneltä on aikaisemmin suomennettu romaanit Samurai ja Kuiskaus. Endon käsittelemät teemat liittyvät ihmisenä olemisen peruskysymyksiin, etiikkaan, rehellisyyteen. Niin nytkin: kuka oikeastaan on Suguron pelkäämä ja häntä samalla vastustamattomasti kiehtova kaksoisolento?”

Kovakantinen;

Kunto K3 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 1988;

Yli 20 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 20 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.