F. Roger Devlin: Seksuaaliutopia

15,00 

267 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 881 Osasto:

Kuvaus

Seksuaalinen vallankumous alkoi länsimaissa 1960-luvulla hurmioituneissa vapauden tunnelmissa. Törmättyään todellisuuteen se muuttui sekasorroksi, jonka keskellä elämme yhä. F. Roger Devlin tarkastelee kirjassaan avioerojen räjähtämistä, lapsettomuutta, sukupuoliroolien katoamista ja yksiavioisuuden murenemista, joka johti eroottiseen yltäkylläisyyteen muutamilla ja yksinäisyyteen useimmilla. Devlin etsii nykytilanteen juuria niin miehen kuin naisen biologiasta, eikä kavahda tabuaiheita kuten naisten masokismia ja hypergamiaa. Hän arvostelee niin feminismiä kuin tavanomaisia konservatiivisia kantoja, ja viitoittaa tietä ulos utopiasta, joka muuttui painajaiseksi. ”Seksuaaliutopia” on radikaali ja hyvin argumentoitu kirja, jollaista ei Suomessa ole aiemmin julkaistu.

F. Roger Devlin on yhdysvaltalainen kirjailija. ”Seksuaaliutopian” lisäksi hän on julkaissut teoksen ”Alexandre Kojève and the Outcome of Modern Thought” (2004).

Suomentanut Jarno Alander.

Pehmeäkantinen, 265 s.

ISBN 978-952-7197-16-5

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.

Arvosteluissa sanottua:

”Devlinin kirja pitää sisällään poliittisesti epäkorrektia puhetta, jota on ilo lukea ympäripyöreän hymistelyn tai feministisen miesten syyttelyn sijaan. Kirjan moraalisesta sanomasta ja sen tarjoamasta utopiasta voi pitää tai olla pitämättä, mutta pariutumisen analyysi ja feminiinisyyden vikojen ruodinta pitävät kuitenkin pääosin paikkansa.” (Henry Laasanen blogissaan)

”Devlinin Seksuaaliutopia vaikuttaa ensilukemalta suorastaan salaliittoteoreettisen pessimistiseltä teokselta. Argumentaatiotyyli on Devlinillä samalla tavalla anteeksipyytelemätön ja provosoiva kuin Laasasella tai Hännikäisellä. Tällainen tyyli käännyttää tuskin ketään, joka vielä uskoo liberaaliin narratiiviin feminismin ja seksuaalisen vallankumouksen tarpeellisuudesta. Niille, joita liberalismi on alkanut jo arveluttaa, voi Seksuaaliutopia antaa hyvinkin paljon uusia ajatuksia.” (Marko Hamilo, Oikea Media)

”Suosittelen Seksuaaliutopiaa mitä vilpittömimmin, ja ehkäpä kirjan hankittuaan ja luettuaan voi jopa toteuttaa arkista hyväntekeväisyyttä lahjoittamalla sen eteenpäin sille miespuoliselle kaverille, joka ei millään ymmärrä, miksi naiset eivät lämpeä hänelle vaikka hän on niin kiltti herrasmies, tai naapurin ikisinkulle, joka noteeraa vain komeimmat ja varakkaimmat huippu-urokset ja ihmettelee, miksi sitoutumishaluisia miehiä ei löydy.” (Tiina Wiik, Sarastus)