Jean Raspail: Pyhien leiri

26,50 

293 varastossa

Osasto:

Kuvaus

Intiassa salaperäinen pyhä mies on organisoinut miljoonapäisen köyhälistöjoukon muuttamaan Eurooppaan paremman tulevaisuuden toivossa. He saavat käyttöönsä laivoja ja lähtevät purjehtimaan kohti mitä tahansa maata, joka suostuu ottamaan heidät vastaan. Lopulta määränpääksi muodostuu Ranskan Riviera. Ranska joutuu paniikin valtaan. Tulijoiden vastaanottaminen tarkoittaisi kaaosta koko Euroopassa, laivojen käännyttäminen takaisin johtaisi heidän kuolemaansa nälkään ja tauteihin. Yksille laivat ovat Ilmestyskirjan ratsastajia, toisille uuden ajan airuita.

Tämä on lähtöasetelma Jean Raspailin ”Pyhien leirissä” (Le Camp des saints), dystopiaromaanien ihaillussa ja paheksutussa klassikossa, joka ilmestyi vuonna 1973. Kirjaa on luonnehdittu järkyttävän rasistiseksi, mutta myös profeetalliseksi ja perin juurin haastavaksi. Vuonna 2011 ”Pyhien leiri” teki paluun Ranskan bestsellerlistoille, ja vuoden 2015 siirtolaiskriisi lisäsi kiinnostusta sitä kohtaan koko maailmassa. Nyt romaani ilmestyy ensimmäistä kertaa suomeksi Mika Keräsen käännöksenä.

Jean Raspail (1925-2020) oli ranskalainen kirjailija ja tutkimusmatkailija. Hänelle on myönnetty elämäntyöstään muun muassa Ranskan akatemian ja Ranskan maantieteellisen seuran palkinnot.

Suomentanut Mika Keränen.

Pehmeäkantinen, 448 s.

ISBN 978-952-7197-25-7

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.

 

Arvosteluissa sanottua:

”Pyhien leiri on siinä mielessä erikoinen tapaus, että toisin kuin useimmat paheksutut ja historian saatossa kielletyt kirjat, sen lukeminen tuntuu juuri tänä päivänä erityisen järkyttävältä.” (Tenho Kiiskinen, Kansalainen)

”Pyhien leiriä ei varsinaisesti voi kutsua edes pessimistiseksi: se on räävittömän nihilistinen. Raspail murskaa armotta kaiken, mitä länsimaissa viime vuosikymmenet on yleiseksi mielipiteeksi kutsuttu.” (Jussi K. Niemelä blogissaan)

”Luulen, että tämä kirja kaikkine puutteineen ja ansioineen luetaan tulevaisuudessa niihin harvoihin kaunokirjallisiin esityksiin, joita toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta on syytä lukea.” (Professori Timo Vihavainen blogissaan)