Karvonen, Mikko (Onttoni Miihkali): Salainen sotapäiväkirja Itä-Karjalasta 1941-1942

8,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Luutn. Mikko Karvonen alias Onttoni Miihkali aloitti sotapäiväkirjansa 11.6.1941. Sen merkinnät 20.7.1941 saakka julkaistiin syksyllä 1941 teoksessa Raatteen tieltä Vuonniseen. Rauhan tultua kirja joutui ”kiellettyjen kirjojen listalle”. Sitä seurannut päiväkirjan loppuosa Raiskatun romantiikan mailla jäi kokonaan sensuurin jalkoihin ja julkaisematta.
Nyt molemmat päiväkirjat julkaistaan yhtenä niteenä. Kirjassa luutn. Karvonen kertoo salaisesta toiminnastaan rajakylissä heinäkuun lopulta 1941 toukokuun puoliväliin 1942. Hän toimi tuon ajan tiedustelu-upseerina Itä-Karjalassa Sotilashallinnon varakomentajan evl. Ragnar Nordströmin adjutanttina. Nämä ainutlaatuiset dokumentit ovat aikakautensa Suur-Suomi-hengen sävyttämiä. Ne kertovat matkoista, jotka olivat täynnä tulta ja taistelua, väsyneitä ja nälkäisiä sotilaita, kaatuneita, voiton huumaa ja kirjailijan oman heimon, vienalaisten, riemua. Niissä kuvataan järkyttävällä tavalla, miten paikallinen väestö ja puna-armeijan sotilaat jäivät sodan jalkoihin.”

Kovakantinen;

Kunto K4 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 2013;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.