Knopp, Guido: Hitlerin naiset ja Marlene

7,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Millainen nainen saattoi rakastua Adolf Hitleriin ja miksi? Miksi Marlene Dietrich teki näyttävän poikkeuksen Saksan naisten kermassa? Näihin kysymyksiin vastaa tohtori Guido Knopp´kuuden pienoiselämäkerran avulla. Eva Braun, Magda Goebbels, Winifred Wagner, Leni Riefenstahl, Zarah Leander ja Marlene Dietrich olivat kaikki hyvin erilaisia naisia. Yhteistä heidän kohtaloilleen kuitenkin on, että Hitler vaikutti niihin ratkaisevasti. Kukapa ei olisi nähnyt kuvia nuoresta Eva Braunista Obersalzburgin jylhässä maisemassa? Eva Braun rakasti Hitleriä kauan ja saavutti suurimman toiveensa vasta lopussa: hänestä tuli rouva Eva Hitler juuri ennen heidän yhteistä itsemurhaansa. Magda Goebbels on Hitlerin naisten traagisimpia hahmoja: ”Rakastan myös puolisoani, mutta rakkauteni Hitleriin on voimakkaampaa, hänen puolestaan olisin valmis vaikka kuolemaan…” Päivä Hitlerin itsemurhan jälkeen Magda puki lapsensa loistavan valkoisiin asuihin ja valmisteli heidät juhlallisesti tulevaa varten. ”Ei tarvitse pelätä” , Magda rauhoitteli lapsiaan häntä avustaneen lääkärin kehotuksesta, ”lääkäri antaa teille pienen pistoksen, ihan niin kuin sotilaille.” Kun aine oli vaikuttanut ja lapset nukkuivat, lääkäri katsoi parhaaksi poistua lastenhuoneesta, ja äiti ryhtyi annostelemaan kaliumsyanidiampulleja lapsilleen. Kun toinen lääkäri astui huoneeseen, hän sai surukseen todeta äidin suorittaneen surmatyönsä. Poikkeuksen suhteessaan Hitleriin tekee Marlene Dietrich. Hän jätti – ja monien mielestä petti – Saksan ”säädyllisyyden tunteen” vuoksi ja palasi Saksan kamaralle vasta amerikkalaisjoukkojen mukana, laulaen.
Kirjan kirjoittaja, professori Guido Knopp (s. 1948) on Saksan yleisradioyhtiö ZDF:n historiatoimituksen päällikkö ja Saksan menestyneimpiä tietokirjailijoita. Knopp on on voittanut teoksillaan monia palkintoja sekä Saksassa että ulkomailla.”

Kovakantinen;

Kunto K4 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 2005;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.