Parviainen, Jussi: Hybris – Dramaturgian filosofia

7,00 

2 varastossa

Kuvaus

”Tahdon ja täyttymyksen väliin jää Tunnetila. Ihminen on sitä miltä maailma hänestä enimmäkseen tuntuu. Tämä on hänen luonteensa. Luonteensa mukaisesti ihminen luo kohtalonsa, juonipa hän sitä vastaan kuinka hyvänsä.Tämä on hänen itsensä tekemä Tragedia, itseensä suuntautumisesta luotua minän todellisuutta, ilman Toista, joka pelastaisi ihmisen!” Kun tunnettu teatteripersoona ja dramaturgi Jussi Parviainen kirjoittaa kirjan, teos on kaikkea muuta kuin tavanomainen. Hän yhdistää ylevän alhaiseen, kirkastuneen tahraisena pidettyyn, karnevalistisen naurun syvällisiin ajatusrakennelmiin.
Kolmeen osaan jakautuva Hybris pitää sisällään kahlitsematonta, älykästä ja älyllistä havainnointia, aikalaiskuvauksia ja dramaturgian filosofiaa. Keskeisenä on myös narsismin kriisin tutkiskelu sekä tragedian maailmankuvaa vastaan käyvän Kristuksen dramaturgian hahmottaminen. Lisäksi Parviainen käyttää kirjeromaanin muotoon laaditun puheenvuoron Teatterikorkeakoulun tapahtumista 1980-luvulla. Skandaalimaisia aineksiakin tarjoava Hybris vyöryää ennalta-arvaamattomana dialogina ja kirjoituksena, jossa joksikin tulemisen tarve, kohtalon vastustaminen ja transgressio muuntuvat lihaksi.”

Pehmeäkantinen;

Kunto K4 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 2004;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.