Valkama, Kirsi (toim.): Israelin uskonto ennen juutalaisuutta – Näkökulmia pronssi- ja rautakauden Palestiinan uskontoihin

22,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Muinaisen Israelin uskonto oli juutalaisuuden edeltäjä, mutta poikkesi siitä monella tapaa. Ennen kuin monoteistinen uskonto saavutti valta-aseman, rautakauden Israelin uskontoon kuului useita jumalia ja jumalattaria. Uskontoa harjoitettiin niin kodeissa kuin erityyppisissä temppeleissä ja kulttipaikoilla. Tässä kirjassa Helsingin yliopiston Vanhan testamentin eksegetiikan professori Martti Nissinen, dosentti Juha Pakkala ja joukko tutkijoita sekä opiskelijoita lähestyvät muinaisen Israelin uskontoa tekstien, arkeologian ja ikonografian tutkimuksen avulla. Muinaisen Israelin uskontoa valotetaan monista eri näkökulmista. Artikkeleissa käsitellään mm. jumalattaria, pienoispatsaiden tulkintaa ja elämä puu -aihetta. Palestiinan alueen uskonnon yhteydet muun Lähi-idän uskonnollisuuteen on kirjan läpi kulkeva teema. Israelin uskonto ennen juutalaisuutta tuo esille juutalais-kristillisen uskonnon juuret ja sen, kuinka useiden ajankohtaisten kysymysten taustoilta voidaan löytää muinaisisraelilaisen uskonnon tabuja.”

Pehmeäkantinen;

Kunto K3 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 2010;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.