Ale!

J. J. Suutarinen: Mytologian taju

15,00 

307 varastossa

Osasto:

Kuvaus

Myyttejä käsitellään usein sepitteinä, joita tieteellinen tutkimus ei vahvista. Myytin arvo ei kuitenkaan ole riippuvainen sen kirjaimellisesta todenmukaisuudesta. Myytit ovat hallinneet ihmisten maailmankuvaa tuhansia vuosia, eikä niitä puutu nykyajastakaan. Ne ovat tarjonneet pyhyyden kokemuksia, symbolijärjestelmiä, maailman hahmottamisen tapoja, sosiaalisen järjestyksen perusteita ja jäljiteltäviä esikuvia. Myyteistä on ammennettu vallankumouksissa ja kansallisissa heräämisissä.

Monipuoliseen tutkimusaineistoon perustuvassa kirjassaan J. J. Suutarinen pohtii myyttien olemusta ja etsii mytologista tarttumapintaa nykymaailmassa, jossa historia ja yhä vaikeammin hallittava tieteellinen tieto näyttävät korvanneen myyttiset kertomukset. Hän rakentaa perustaa tulevaisuuden uudelle mytologialle, jossa mytologinen ja tieteellinen tietämisen tapa eivät ole ristiriidassa keskenään.

J. J. Suutarinen (s.1994) on valtiotieteilijä, toimittaja ja humanisti, joka haluaa oppia alati lisää nähdäkseen kauneuden kaikessa välttämättömässä.

ISBN 978-952-7197-30-1

Pehmeäkantinen, 320 s.

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.