Korhonen, Tiina: Rautasaappaiden kaiku

8,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Keitä olivat suomalaiset SS-miehet? Mitä heille tapahtui, mitä he joutuivat kokemaan, miten he selviytyivät?
Keväällä 1941 lähti Saksaan tuhannen miehen valikoitu suomalainen vapaaehtoisjoukko, SS-pataljoona. Pataljoona kuului Waffen-SS:n joukkoihin ja osallistui Saksan ja Neuvostoliiton sodan puhjettua itärintaman taisteluihin tammikuussa 1942 alkaen mm. Ukrainassa, Terekillä ja Länsi-Kaukasuksella. Myöhemmin se osallistui myös vetäytymistaisteluihin. Kesällä 1943 SS-pataljoona palautettiin Suomeen ja sijoitettiin suomalaisiin joukko-osastoihin. Rautasaappaiden kaiku on harvinainen, todellisiin kokemuksiin pohjaava romaani erään suomalaisen SS-osaston vaiheista. Teos kertoo aidosti ja jämerästi nuoren, lujakuntoisen ja oikeamielisen luutnantti Weinertin joukkueen sotavuosista –koulutusjaksosta Saksassa, marssista vihollismaan halki, taisteluista kentällä, tuvissa ja ihmismielessä.
Tiina Korhonen on imenyt itseensä itärintaman taistelut läpikäyneiden miesten tarinoita, elänyt näiden vuosikymmenien takaiset sotavuodet ja omaksunut ne kuin oman menneisyytensä. Rehdin suomalaismiehen lujaan sisuun pohjautuva rohkeus, joukkuehenki ja jukuripäisyys sekä esimiehen jakamaton ihannointi ovat saaneet tässä teoksessa tuoreen ja todentuoksuisen tulkinnan.”

Kovakantinen;

Kunto K3 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 1990;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.