Mann, Chris & Jörgensen, Christer: Hitlerin sota pohjoisessa – Saksan sotatoimet Norjassa, Suomessa ja Neuvostoliitossa 1940-1945

8,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Saksan armeijan ensimmäinen sotaretki kauas pohjoiseen oli suuri menestys: huhti-kesäkuussa 1940 noin 20 000 miehen joukot valloittivat kolmen miljoonan asukkaan Norjan hyvin vähäisin tappioin. ”Hitlerin sota pohjoisessa” kertoo saksalaisten sodankäynnistä Euroopan pohjoislaidoilla 1940-1945. Kirja kertoo taisteluista, jotka olivat pääasiassa pienten yksiköiden välisiä yhteenottoja. Sotilaat joutuivat kantamaan kaiken tarvitsemansa mukanaan: elintarvikkeet, ammukset ja lääkintätarvikkeet. Maasto rajoitti niin panssarien kuin raskaan tykistönkin käyttöä, ja ilma-aseen käyttökin oli lentokenttien puuttuessa vähäistä. Teoksessa kerrotaan myös Luftwaffen lentokoneiden  sekä Kriegsmarinen sota-alusten ja sukellusveiden taisteluista liittoutuneiden laivasaattueita vastaan. Saattueet kuljettivat tarvikkeita Neuvostoliittoon. Norjassa ja Suomessa olleet Wehrmachtin joukot olivat Saksan sotaponnistelujen välttämätön rasite. ”Hitlerin sota pohjoisessa” on uraauurtava teos saksalaisten sodankäynnistä pohjoisessa ja tämän vaikutuksista Saksan strategiaan.”

Kovakantinen;

Kunto K3 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 2003;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.