René Guénon: Modernin maailman kriisi

24,85 

318 varastossa

Osasto:

Kuvaus

René Guénon (1886-1951) oli ranskalainen kirjailija ja metafyysikko, joka tunnetaan uskonnonfilosofisen traditionalistisen koulukunnan edustajana. Kirjoituksissaan hän pyrki soveltamaan itämaisia uskonnollisia traditioita länsimaiseen ajatteluun. Guénonin vaikutus ulottuu vertailevasta uskontotieteestä poliittiseen filosofiaan.

Vuonna 1927 ilmestynyt ”Modernin maailman kriisi” kuuluu Guénonin pääteoksiin, ja sitä voidaan pitää hänen ajatustensa kokoavana julistuksena. Teos käsittelee länsimaisessa kulttuurissa syntynyttä kriisiä, joka on levinnyt kauas syntyalueeltaan ja muuttunut globaaliksi. Länsimaista elämää leimaa Guénonin mukaan perinteiden hylkääminen, tiedon korvaaminen toiminnalla, käsistä riistäytynyt individualismi ja sosiaalinen hajaannus. Guénon jäljittää kriisin alkuperää ja tarkastelee länsimaisen kulttuurin mahdollisuuksia löytää juurensa uudelleen tai säilyttää tradition siemenet parempien aikojen varalle.

”Modernin maailman kriisi” on ensimmäinen suomennettu Guénonin teos. Laitos sisältää kääntäjä J. J. Suutarisen kattavan esipuheen.

Suomentanut J. J. Suutarinen

Pehmeäkantinen, 214 s.

ISBN 978-952-7197-39-4

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.