Young, Michael: Meritokratian nousu 1870-2033

12,00 

1 varastossa

Kuvaus

”Tämän päivän suomalaisen yhteiskuntakeskustelun keskeisiin aiheisiin kuuluvat koulutustason kohoaminen ja muotoutumassa olevan koulutusuudistuksen vaikutus yhteiskuntarakenteeseen. Näihin yhteyksiin liittyy mielenkiintoisella tavalla englantilaisen sosiologin Michael Youngin teos. Se on tavallaan tulevaisuusromaani, sillä tekijä kuvittelee kirjoittavansa vuonna 2034 tutkimusta englantilaisesta yhteiskunnasta, jossa 1900-luvun puolivälissä toteutettiin yhtenäiskoulu, jossa sitten havaittiin koulutustason ratkaiseva merkitys kansakunnan menestykselle ja jossa kansallisen varallisuuden tärkeimmäksi lähteeksi todettiin lahjakkuudet. Seurauksena oli uusi meritokraattinen yhteiskunta, synnynnäisesti lahjakkaiden ja koulutuksen saaneiden kaikkia etuja nauttiva parhaimmisto ja tavallisista kansalaisista muodostuvat alemmat luokat, joiden osana oli yhteiskunnallinen vajoaminen.
Tohtori Youngin ajatukset leikkaavat varsin terävästikin sekä sovinnaista radikalismia että konservatismia, ja niihin on näistä ongelmista keskusteltaessa ehditty jo Suomessakin viitata.”

Kovakantinen;

Kunto K4 (K5=Uusi, K4=Erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=huono);

Saatavilla 1 kpl;

Painovuosi 1967;

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.