Hege Storhaug: Islam – Yhdestoista vitsaus

28,50 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 19 Osasto:

Kuvaus

Islaminusko eri muodoissaan on tunkeutunut pohjoismaisiin yhteiskuntiin. Mitä tämä tarkoittaa näiden yhteiskuntien kannalta, on vielä osaksi hämärän peitossa. Islamilaisten maiden tyypillisiä piirteitä ovat uskonnollinen diktatuuri, suuret erot kansan ja hallitsijoiden välillä sekä vakavat väkivaltaiset konfliktit. Muovaako pohjoismainen sekulaari hyvinvointiyhteiskunta islamin kaltaisekseen, vai tuoko islam sen kiinteäksi osaksi järjestetyt avioliitot, kunniamurhat, uskonnolliset tuomioistuimet ja terrorin? Kysymykseen ei ole yksinkertaista eikä poliittisesti korrektia vastausta.

Norjalainen kirjailija ja poliittinen aktivisti Hege Storhaug tarkastelee huomiota herättäneessä teoksessaan islamilaisen maahanmuuton vaikutusta erityisesti kotimaassaan ja laajemmin Euroopassa. Ilmestyessään vuonna 2015 kirja oli Norjan suurimpia bestsellereitä ja myi ensimmäisen kuukauden aikana 20 000 kappaletta, vaikka valtamedia jätti sen suurimmaksi osaksi huomiotta. Storhaug on julkaissut yhdeksän teosta ja kirjoittanut lukuisiin norjalaisiin sanomalehtiin. Hän on asunut kaksi vuotta Pakistanissa ja toimii Human Rights Service -järjestön tiedottajana.

Suomentanut Timo Helin.

Neljäs painos. Pehmeäkantinen, 504 s.

ISBN 978-952-7197-11-0

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.

 

Arvosteluissa sanottua:

”Teos on kriittinen ja lähdeluetteloltaan laaja pamflettikirja islaminuskosta ja Euroopan islamisoitumisesta, josta tekijä kantaa huolta.” (Pasi Pulju, Parole 3/2019)

”Kirjoittaja, vasemmistotaustainen rauhanaktivisti Hege Storhaug on taustoiltaan kaikkea muuta kuin vihanlietsoja. Kirjassaan hän käyttää tilastoja ja poliisin raportteja, mitä massiivinen muslimien maahanmuutto on aiheuttanut Norjassa, Ruotsissa ja Ranskassa.” (Ismo Vornanen, Kuopion Kaupunkilehti)

”Islam – yhdestoista vitsaus on paitsi tietoteos islamista myös ajankuva länsimaiden tekopyhyydestä.” (Maria Asunta, Suomen Uutiset)

”Kuvan sanotaan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa. Ehkä tähän perustuu norjalaisen toimittajan ja kirjailijan Hege Storhaugin teoksen Islam. Yhdestoista vitsaus saama suosio, sillä tässä ajankohtaisessa tietokirjassa tarkastellaan islamisoituvaa Eurooppaa pelkkien tilastojen sijaan sukeltamalla eurooppalaisten maahanmuuttajalähiöiden arkeen ja maalaamalla inhorealistinen kuva muuttuvasta Euroopasta aivan ruohonjuuritason näkökulmasta katsottuna.” (Simo Grönroos, Suomen Perusta)