Timo Hännikäinen: Lihamylly

15,00 

205 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 17 Osasto:

Kuvaus

Timo Hännikäisen (s. 1979) uusi kirja on muistelmateos vuosilta 2000-2016. Hännikäinen kertoo siinä vaiheistaan ”kirjallisena, julkisena ja poliittisena eläimenä.” Hän kuvaa kirjallisuuspiirejä, kustannustoimintaa, mediajulkisuutta ja kansallismielisten poliittisia ympyröitä. Hänen motiivinaan on halu puhua suunsa puhtaaksi, mutta myös antaa todistajanlausunto ristiriitaisesta aikakaudesta.

Kirja on törkeä ja peittelemättömän kostonhimoinen hyökkäys kulttuurielämän mädännäisyyttä ja journalistien omahyväisyyttä vastaan. Kulttuuri, julkisuus ja politiikka näyttäytyvät siinä lihamyllynä, jonka tarkoitus on jauhaa nieluunsa joutuvat yhdenmukaiseksi massaksi.

Mutta ”Lihamylly” on myös elävästi rönsyilevä ajankuva, joka näyttää monet kulttuurin, median ja politiikan vaikuttajat yllättävässäkin valossa. Se kertoo, miksi ja miten Suomi on jakaantunut henkisesti keskenään vihamielisiin leireihin. Tätä kehitystä Hännikäinen on seurannut läheltä ja monesta näkökulmasta.

Pehmeäkantinen, 192 s.

ISBN 978-952-7197-04-2

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.

 

Arvosteluissa sanottua:

”Virallisesti Lihamyllyn eetokselle naureskellaan, mutta veikkaan monen kirjailijan ja toimittajan selanneen levottomana sen pitkää henkilöhakemistoa.” (Antti Hurskainen, Kritiikki XVI)

”Lihamyllystä puuttuu kokonaan omaelämäkerrallisille teoksille tyypillinen yritys selittää omia törttöilyjä parhain päin. Se lisännee kirjan uskottavuutta myös lähtökohtaisesti vastakarvaisen lukijan silmissä. Toinen asia, josta toista poliittista leiriä edustavakaan lukija tuskin voi olla pitämättä, on Hännikäisen kieli. Se, joka ei pidä Hännikäisen lauseen ja kerronnan rytmistä, ei ymmärrä hyvästä tekstistä ja kirjoittamisesta mitään.” (Marko Hamilo, Oikea Media)