Rolf Peter Sieferle: Finis Germania

23,00 

267 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 719 Osasto:

Kuvaus

Saksalainen historioitsija Rolf Peter Sieferle (1949-2016) kirjoitti teoksia laajasta aihepiiristä. Hän tuli tunnetuksi ympäristöhistorian pioneerina ja toimi ilmastoasiantuntijana Angela Merkelin hallituksessa. Sieferle edusti 1960-luvun uusvasemmistoa, mutta tuli ajan myötä yhä kriittisemmäksi sukupolvensa aatteita kohtaan. Sieferle teki itsemurhan syyskuussa 2016, ja hänen viimeinen teoksensa ”Finis Germania” ilmestyi postuumisti seuraavana vuonna. Kollektiivisen syyllisyyden kulttia ja Saksan maahanmuuttopolitiikkaa ruoskiva kirja aiheutti valtavan kohun ja oli yksi vuoden suurimpia bestsellereitä kotimaassaan. Moni älymystön edustaja tuomitsi sen ”ääriainesten pamfletiksi” ja ”taantumukselliseksi”, ja Der Spiegel jopa poisti sen myydyimpiä kirjoja esittelevältä listaltaan. Tämä ei kuitenkaan vähentänyt teoksen suosiota.

”Finis Germania” ilmestyy nyt suomeksi Olli Virtasen käännöksenä. Se on kylmän estoton katsaus sivilisaatiosairauteen, jonka oireita ovat historian karkea yksinkertaistaminen, pakkomielle turvallisuuteen, politiikan kuolema ja aistillisuuden palvonta. Sieferle kuvaa diagnoosia tekevän lääkärin tavoin länsimaista yhteiskuntaa, jota sisäiset ristiriidat ovat kuljettamassa demografiseen ja ekologiseen haaksirikkoon.

Suomentanut Olli Virtanen.

Pehmeäkantinen, 132 s.

ISBN 978-952-7197-14-1

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.

 

Arvosteluissa sanottua:

”Finis Germania on kiinnostavasti tiivistetty teos, joka avaa Saksan kulttuuria ja selittää monia asioita joita suomalainen voi ihmetellä sikäläisessä politiikassa. Vastaavalla tavalla tästä aiheesta ei juurikaan ole kirjoja, ainakaan suomeksi. Teos sopii sellaiselle, joka kaipaa haastavampaa luettavaa ja uutta ajateltavaa.” (Jasmina Ollikainen, Kansalainen)

”Finis Germania eli ’olet tuhon oma, Saksa’ on analyysi siitä ajattelutavasta, jota kuulemme päivittäin Eurooppa-poliittisessa keskustelussa koko globalistisen konsensuksen leveydeltä. Me valkoiset kansakunnat olemme tavallaan kaikki saksalaisia eli syyllisiä, riippumatta siitä, taistelivatko isoisämme natsien liittolaisina, natseja vastaan vai Suomen tapaan sekä että. Kollektiivinen syyllisyys määräytyy ihonvärin perusteella.” (Marko Hamilo, Oikea Media)