Carolus Löfroos: Vapaaehtoiset – Sotamme Ukrainassa 2014-2015

27,50 

397 varastossa

Osasto:

Kuvaus

Ukrainan vallankumous vuonna 2014 johti Krimin miehitykseen ja sodan syttymiseen Ukrainan itäosissa. Nuori suomalais-ruotsalainen Carolus Löfroos ei voinut jäädä katsomaan Venäjän aggressiota sivusta. Hän matkusti Kiovaan ja liittyi Azovin vapaaehtoispataljoonaan. Hänestä tuli osa ”ulkomaalaisjoukkuetta”, jonka jäsenet olivat saapuneet eri puolilta maailmaa puolustamaan Ukrainaa.

Löfroosin kirja on yksityiskohtainen dokumentti hänen omasta sotaretkestään ja Itä-Ukrainassa palvelleista ulkomaalaisista vapaaehtoisista. Se on suoraviivainen, kaunistelematon ja paikoin myös anarkistisen hauska kuvaus siitä, miltä eurooppalaisessa rajamaassa käyty katkera sota näytti sen ensimmäisinä vuosina. Valokuvantarkasti Löfroos kuvaa vapaaehtoissotilaan arkea harjoituksineen, omalaatuisia asetovereitaan sekä venäläis- ja separatistijoukkoja vastaan käytyjä taisteluita.

Teos tarjoaa myös näkökulmaa kiisteltyyn Azovin pataljoonaan, josta on rykmentin vahvuisena tullut merkittävä tekijä Ukrainan nykyisessä sodassa. Azovin sotilaat valtasivat Mariupolin kaupungin kapinallisjoukoilta vuonna 2014 ja puolustivat sitä Venäjän piiritysjoukkoja vastaan äärimmäisissä oloissa lähes kolmen kuukauden ajan vuonna 2022.

Suomentanut Timo Hännikäinen.

Pehmeäkantinen, 436 s.

ISBN 978-952-7197-33-2

Yli 50 € kokonaistilaukset toimitetaan ilman postikuluja. Jos ostosten summa on alle 50 €, tilauksesta peritään 5 € postikulut.